TTT niet meer om te zetten in examen

Het CBR heeft de rijschoolbranche verrast. Sinds 1 september is het niet meer mogelijk om een tussentijdse toets (TTT) om te laten zetten naar een examen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Toen een rijschoolhouder eerder deze week naar het CBR belde om een gereserveerde TTT om te zetten naar een regulier B-examen werd hij onaangenaam verrast. Navraag bij meerdere collega's leerde dat niemand op de hoogte was van deze wijzigingen.

De telefoniste van het CBR gaf aan deze mogelijkheid niet meer te bieden. Het ruilen van toets naar examen ging tot 1 september makkelijk. Ondanks dat het omruilen eigenlijk niet was toegestaan, ging het CBR in zulke gevallen coulant om met deze regel.

Misbruik

Maar zoals vaker is misbruik van deze coulanceregeling door verschillende rijscholen reden voor het CBR om aan deze mogelijkheid definitief een einde te maken.

Dat misbruik vond met name plaats in drukke tijden. Wanneer de doorlooptijd van een tussentijdse toets korter was dan dat van een examen reserveerden rijscholen een tussentijdse toets om die later om te zetten in een examen. Om dit misbruik een halt toe te roepen zag de planningsafdeling van het CBR geen andere mogelijkheid dan de regel af te schaffen.