Uitreiking Nationale Auto Awards: 61 rijscholen vallen in de prijzen

Nationale autoawards

Vele rijscholen zijn in de prijzen gevallen bij de Nationale Auto Awards. De Nationale Auto Awards zijn voor de uitblinkers in de autobranche. Iedereen kon zijn stem uitbrengen in verschillende categorieën. Vandaag zijn de uitreikingen en wordt bekend gemaakt wie de landelijke winnaars zijn.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Dit is de eerste editie van de Nationale Auto Awards. Het is opgericht om goed presterende autobedrijven een podium te geven. 236 rijscholen deden er mee. In 51 gemeentes en in 9 provincies zijn daar winnaars uit gekomen.

Tot en met 13 december 2019 kon er gestemd worden op de favoriete rijschool, autodealer of of carwash. 16 december werden alle prijswinnaars van 2019 bekend gemaakt. Vanavond komt daar nog een landelijke winnaar bij. 

Categorien

Er zijn acht categorieën waarop bedrijven kans konden maken op een prijs.

  • Auto-onderdelen & accessoires
  • Autorijscholen
  • Bandenspecialisten
  • Carwash
  • Merkdealers
  • Schadeherstelbedrijven
  • Tankstations
  • Universeel autobedrijf

Bedrijven konden winnaar worden van hun gemeente of van de hele provincie. Of van beide. Er was kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Ook hierin kon een bedrijf beide titels winnen. Genomineerden die zeer goed worden beoordeeld door stemmers en een gemiddelde waardering van een 9 of hoger ontvangen, winnen tevens een Gold Award.

Zo kon bijvoorbeeld Sky rijschool in Amersfoort maar liefst drie awards in de wacht slepen.  De gemeentelijke Award voor beste rijschool in de gemeente Amersfoort, de beste rijschool in de provincie Utrecht en ook de Gold Award voor de hoogste gewaardeerde rijschool. 

Winnaars

De winnaars werden bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. 22.132 mensen hebben in totaal een stem uitgebracht.

Uit de 12 provinciewinnaars kiest de vakjury een de landelijke winnaar. Die wordt bekend gemaakt op 20 januari 2020, tijdens de uitreiking. 

Uitreiking

De prijzen worden uitgereikt op het Award Festival in Studio's Aalsmeer. De Nationale Auto Awards worden georganiseerd in samenwerking met AutoRai.nl, United Consumers en Studio’s Aalsmeer.