Van oplichting beschuldigde rijschoolhouder betaalt eerste klanten terug

De eigenaar van rijschool Verona uit Knokke-Heist heeft klanten die hun geld terug vroegen, nadat hij spoorloos leek, terugbetaald. “Ik wacht nu alleen nog op de attesten (red.: schriftelijk bewijs). Daarna is het voor mij afgesloten”, zegt een van hen. Dat schrijft de website Nieuwsblad.be vandaag.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Gisteren kwam in het nieuws dat de Belgische politie onderzoek  doet naar mogelijke ‘oplichtingspraktijken’ van de Nederlandse rijschoolhouder. De Nederlander zou volgens verschillende gedupeerden spoorloos verdwenen zijn, nadat ze hem betaalden voor rijlessen. De rijschoolhouder gaf echter toen al via social media aan dat het om een misverstand zou gaan.

Terugbetalen

Intussen konden klanten hem echter telefonisch niet bereiken en ook gedupeerden die langskwamen bij de rijschool om persoonlijk verhaal te halen bleven voor een gesloten deur staan.

Daarom stapte ondertussen al minstens één slachtoffer naar de politie. Aanvankelijk zouden er nog meer mensen dat voorbeeld volgen, maar na reactie van de rijschoolhouder op sociale media en nadat hij enkele mensen belde met de uitleg dat het om een misverstand ging, besloten zij van aangifte af te zien. “Ik zal iedereen die niet kan wachten tot de lessen weer beginnen terugbetalen”, liet de rijschoolhouder via een reactie op sociale media weten. Het lijkt erop dat hij zijn belofte ook netjes nakomt.