Veel vrouwen durven camper niet te besturen

Afgelopen weekend vond in Harderberg de tiende editie van de Camperbeurs plaats. Onderdeel van de beurs is een camperrijles voor vrouwen. Dat lijkt hard nodig want veel vrouwen blijken niet in een camper te durven rijden. Dat laten de, veelal oudere, dames liever aan hun man over. RTV-Oost sprak de dames op de beurs hierover aan.

VTO

— Advertentie —

De campermarkt zit in de lift. En dat komt door het groeiend aantal 'grijze nomaden'. 50-plussers die buiten het hoogseizoen door Europa trekken met een camper. Ook het enorme succes van het TV-programma ‘We zijn er bijna’ is daar het bewijs van.  Beursorganisator Danielle Tigelaar tegen RTV-Oost: "Zowel de verkoop van nieuwe als tweedehands campers stijgt al voor het tweede jaar op rij. Op dit moment telt Nederland zo’n 115.000 campers, een verdubbeling van tien jaar geleden".

Camperrijlessen

De campers lijken wel allemaal bestuurd te worden door mannen. De dames blijken het veelal spannend te vinden. Rijinstructrice Tineke de Ruijter geeft tijdens de beurs camperrijlessen voor vrouwen. Haar schema zit alle dagen van de beurs bomvol. De Ruijter: "Veel vrouwen missen het vertrouwen. Ze denken dat een camper te groot is. Ze zeggen dat hun man graag rijdt. Maar veel vrouwen die ik les geef rijden al dertig tot veertig jaar in een auto, maar als ze in een camper stappen dan zouden ze ineens niet meer kunnen rijden. Wat een onzin."

Bekijk hier een rijles op de beurs via RTV-Oost »