Versneld groen licht voor fietsers

Infoplaza en Vialis komen binnenkort met een nieuwe mobile app op de markt die ervoor zorgt dat fietsers eerder groen krijgen bij het verkeerslicht. Hierdoor hoeven de fietsers straks nooit meer voor het rode stoplicht te wachten. Of in ieder geval een stuk minder lang.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De zogenaamde ‘Schwung app’ kan gezien worden als een soort van detector, zo legt vakmagazine Verkeersnet uit. De software houdt exact de route bij die dagelijks door de fietser wordt afgelegd. Als de fietser binnen een zekere afstand van een verkeerslicht komt, stuurt de app een signaal door waardoor het licht tijdig op groen kan springen. Hoe vaker een route wordt afgelegd, hoe eerder de app signalen kan doorgeven aan de verkeerslichten die op de route liggen.

Delen functionaliteiten

De functies die de app biedt kan ook kan worden ingebouwd in andere apps die de bewegingen van fietsers bijhouden, zoals die van Strava Cycling en Bikemap.

Evergreen on bike

Op dit moment zijn al meerdere van dit soort apps in ontwikkeling. DTV Consultants hoopt binnenkort te starten met de app ‘Evergreen on Bike’. De eerste test zal naar verwachting plaatsvinden in Breda. De app werkt volgens dezelfde principe als de Schwung app van Vialis en Infoplaza.