Vijf tips van de wegenwacht voor als je auto lang stilstaat

ANWB hulp auto wegenwacht

Nu iedereen thuis moet blijven, blijven veel auto's ook bij huis blijven staan. De ANWB Wegenwacht geeft tips om ervoor te zorgen dat je auto in goede conditie blijft.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

De vragen stromen binnen bij de ANWB over het onderhoud van de auto, geeft medewerker Robert aan in de video.

Vijf tips

De ANWB geeft de volgende tips

  • Probeer eens in de twee weken tenminste een half uurtje met de auto te rijden. Dan heeft de motor de tijd om op temperatuur te komen en kan de accu goed bijladen. ("Als je dan boodschappen gaat doen, ga dan wel alleen.")
  • Check voor je weer de weg op gaat het oliepeil, de koelvloeistof, remvloeistof en de bandenspanning. Dat is meteen een goed moment om ook de ruitensproeiervloeistof bij te vullen.
  • Zet de handelingen van bovenstaande tip als maandelijks terugkerend item in je agenda. Zo kun je het nooit meer vergeten!
  • Hoewel de nieuwe E10-benzine van iets mindere kwaliteit is dan de oude Euro 95, kan het geen kwaad de auto hier een paar maanden mee te laten staan.  
  • Vogelpoep kan door zuren blijvende lakschade opleveren en kan dus níet weken of maanden blijven zitten. Controleer hier de auto met enige regelmaat op en maak het schoon.