Voetgangers kunnen vanaf nu knop van stoplicht met voet induwen

stoplicht voetganger

Als je voortaan met je leerling staat te wachten voor een stoplicht, kan het zomaar zijn dat je een voetganger op de grond ziet stampen naast het stoplicht. De voetdrukknop is namelijk in opkomst. Een slimme vondst van Wim Mijnderwijk uit Lienden.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De gemeente Schiedam wilde een oplossing voor het knopje op verkeerslichten voor voetgangers die willen oversteken, meldt RTL Nieuws. De gemeente wilde dat voetgangers de knop met hun elleboog gingen induwen, in verband met verspreiding van het coronavirus. Dat moest makkelijker kunnen, dacht Mijnderwijk. 

Voetdrukknop

Daarop bedacht hij de voetdrukknop. De knop zit op een gele stoeptegel, naast het stoplicht en is met een kabel verbonden. Ga erop staan met je voet, en er wordt een signaaltje gestuurd naar het stoplicht dat er iemand staat te wachten. Hij mocht twee prototypes maken bij rustige oversteekplaatsen in Voorburg.

Mijnderwijk geeft aan dat hij de eerste is die dit heeft bedacht in Nederland, en dat er inmiddels al veel bestellingen zijn binnengekomen van andere gemeenten.