Nieuws voor rijscholen

vrouw_knuffelt_auto

‘Vrouwen rijden beter’

maandag 18 mei 2015 | Daisy Kossen

Het is opnieuw bewezen: vrouwen rijden beter dan mannen. Ongeveer een half jaar geleden concludeerde het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) dit al, maar nu blijkt dit ook de uitkomst te zijn van een Brits onderzoek onder meer dan 1400 automobilisten. Automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen.

De VerkeersAcademie (advertentie)

12 van de 14

Op 12 van de 14 categorieën scoren vrouwen beter en soms veel beter dan mannen. Vrouwen blijken hun snelheid beter aan de situatie te kunnen aanpassen en ook gebruiken acht van de tien vrouwen hun spiegels goed. Slechts vier van de tien mannen doet dit. 

Mannen meer controle

Toch is er ook nog een onderdeel dat mannen beter deden dan vrouwen. Mannen blijken namelijk meer controle over de auto te hebben en ze kijken beter over hun schouder.
Dat is ook precies de reden waarom er op dit bericht de nodige reacties kwamen, waarbij gezegd mag worden dat voornamelijk mannen verontwaardigd reageren.
“Iedereen weet natuurlijk dat dit totale quatsch is. Vrouwen hebben geen enkel idee waar ze nou precies mee bezig zijn. Tot nu toe was elke keer dat ik in gevaar ben gebracht de veroorzaker een vrouw. Dat is gewoon een objectieve constatering” zo reageert ‘gop1’ op het bericht.

Discussie

De vraag is volgens velen nu: wat is goed rijden? “De titel van de conclusie van dit onderzoek moest zijn; vrouwen houden zich beter aan de verkeersregels. Dat is toch wat anders dan goed kunnen rijden…”, zo reageert ‘racenderechter’ op Autoblog.nl.
Wie er uiteindelijk beter rijdt, zal hoogstwaarschijnlijk een oneindige discussie blijven. 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!