VTL aanbesteding veroorzaakt aardverschuiving in rijschoolland

VTL heeft met de bekendmaking van de ‘voorlopige gunning’, voor de uitvoering van de BBL-Rijopleidingen, een aardverschuiving in rijschoolland veroorzaakt. Hoewel de vorige aanbestedingsprocedures van VTL slechts leidden tot minimale verschuivingen, is er nu sprake van een fundamentele verandering in uitvoerende opleiders.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Offerteprocedure

VTL startte de offerteprocedure voor de uitvoering van rijopleiding (en aanverwante opleidingen) voor BBL-leerlingen die via VTL gedetacheerd worden. Bij de start van de procedure, op 15 mei 2014, gaf VTL het volgende aan: 'Deze offerteprocedure wordt gestart omdat de overeenkomsten met de huidige VTL Opleiders aflopen. Met de offerteprocedure kan VTL haar BBL-leerlingen ook in de toekomst een compleet en aantrekkelijk opleidingspakket aanbieden. De offerteprocedure staat open voor alle opleiders in Nederland. Alle geïnteresseerde opleiders kunnen een offerte voor het uitvoeren van BBL-Rijopleidingen in een bepaalde regio indienen. Opleiders kunnen inschrijven op twee pakketten. Het pakket Rijopleidingen (inclusief theorie en praktijkonderdelen) en het pakket Arbo, Vorkhef- en Reachtruck.'

Opleiders door het hele land hebben zich ingeschreven met een uitgebreide offerte, die aan een groot aantal inhouds- en vormeisen moest voldoen. 

Voorlopige gunning

Nu de procedure is beëindigd en de voorlopige gunning bekend is, blijken er - veel meer dan in het verleden - verschuivingen te hebben plaatsgevonden in opleiders die de opdracht gegund hebben gekregen. Opleiders, die zich hebben ingeschreven, zijn inmiddels op de hoogte of zij het wel of niet zijn geworden.

VTL wil op dit moment nog geen uitspraak doen over de situatie, omdat de vergunning pas definitief is als ook de beroepstermijn is verstreken.