Nieuws voor rijscholen

Haal meer uit je rijschool via Facebook

Waarom leerlingen niet voor jouw rijschool kiezen

dinsdag 12 september 2017 | Daisy Kossen

Je slagingspercentages zijn goed. Je hebt een leuke lesauto. Je bent zeker niet de duurste rijschool in je regio. En tóch kiezen leerlingen voor een andere rijschool. Je vraagt je steeds weer af: “Waarom kiezen leerlingen niet voor jouw rijschool?”

De VerkeersAcademie (advertentie)

Misschien wel omdat ze jouw rijschool niet kennen? Ze zijn je rijschool niet tegengekomen op Facebook. En toen de ouders aan de leerling vroegen om op zoek te gaan naar een rijschool vonden ze jouw rijschool ook niet op Google. Dus hoe kan een leerling voor jouw rijschool kiezen, als ze je niet eens kennen?

90% maakt keuze online

Daar moet je echt mee aan de slag. De tijd van wachten tot de leerling belt is voorbij. Mond-tot-mond-reclame is nog steeds erg belangrijk, maar meer dan 90% (!) zoekt ook online naar een rijschool. En als ze jouw rijschool dan niet vinden, dan is de kans verkeken.

Daarom organiseert De VerkeersAcademie op woensdag 1 november een training Online Marketing speciaal voor de rijschoolbranche. Want rijscholen zijn te vaak onzichtbaar. Er kan er immers maar 1 bovenaan in Google staan en dat moet jouw rijschool zijn!

Tips en inspiratie

Maar hoe word je zichtbaar? Je hebt immers een achterstand ten opzichte van de andere rijscholen bij jou in de buurt.

Een website hebben is niet genoeg. Je moet je website onderhouden. Te vaak zien we dat de lesprijzen geldig zijn tot en met 31 december 2016. Of erger.

Ook je geslaagde leerlingen op Facebook zetten is niet genoeg. Als een leerling jou volgt en zien steeds alleen maar geslaagde leerlingen dan is de lol daar snel vanaf en zullen ze je Facebookpagina snel niet meer volgen.

Aan de slag

Je moet echt aan de slag met online marketing. Online marketing biedt je de mogelijkheid om je naamsbekendheid te vergroten en zowel bezoekersaantallen als conversies (zoals nieuwe leerlingen) te verhogen. Het is niet meer weg te denken bij het werven van nieuwe leerlingen. Ook kan het ingezet worden voor resultaat op korte termijn.

De cursus is voor rijschoolhouders of medewerkers van rijscholen die zich bezighouden met de marketing en communicatie van de rijschool. De online marketing training is zowel bedoeld voor diegenen, die nog geen uitgewerkt strategisch online marketing plan hebben, als ook voor de rijschoolhouder die de vindbaarheid en zichtbaarheid van zijn/haar bedrijf online wil verbeteren.

Woensdag 1 november verzorgt De VerkeersAcademie de training Online Marketing in Nieuwegein. De lestijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur. Deze training is deze keer te volgen voor slechts € 99.

Ga hier naar de website voor meer informatie.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!