Wegpiraat moet rijbewijs inleveren na filmpje Dumpert

rijden

Een 29-jarige man uit Eindhoven moest na een video op Dumpert zijn rijbewijs inleveren. In de video was zijn roekeloze rijgedrag te zien en kon de politie berekenen dat hij veel te hard reed.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De man reed begin mei met zijn auto met hoge snelheid over de vluchtstrook bij Breda. Hij haalde hierbij een andere auto in, voegde in op de A58 en reed tussen twee auto’s door die op naast elkaar gelegen rijstroken reden (tripleren), schrijft de politie. 

Onderzoek

In de auto die via de vluchtstrook werd ingehaald had een dashcam. De bestuurder heeft daarna de beelden op www.dumpert.nl gezet. In de reacties op Dumpert.nl kwamen veel verontwaardigde reacties over het rijgedrag van de bestuurder, schrijft de politie. Daarop heeft de politie de beelden geanalyseerd. 

De Forensische Opsporing van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft daarbij de snelheidsberekening uitgevoerd op basis van de videobeelden. Zij kwamen uit op een vermoedelijke snelheid van 164 km per uur. Er mocht daar maar 100 km per uur worden gereden. Samen met de verklaring van de bestuurder die werd ingehaald, was er genoeg bewijs om de wegpiraat aan te houden. 

Eindhovenaar

Uit het onderzoek van de politie kwam de naam van de vermoedelijke bestuurder opgeduiken. De 29-jarige man uit Eindhoven is op 27 mei verhoord en zijn rijbewijs is ingevorderd, waarna hij deze op 5 juni op het bureau kwam inleveren.

De man ging diezelfde dag echter nog een keer in de fout. Agenten hielden hem aan toen hij met een lachgasballon op een bromfiets reed. Omdat hij reed met een ingevorderd rijbewijs, is proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding door videobeelden

Op basis van videobeelden alleen, kunnen agenten niemand aanhouden, geeft de polite aan. 'Naast de beelden is nog een bewijsmiddel nodig, want één bewijsmiddel is meestal niet genoeg. De verklaring van de filmer of andere weggebruikers kunnen als bewijsmiddel dienen. Daarnaast moet de authenticiteit van de beelden worden vastgesteld. Dat kan door een verklaring van de maker van de beelden over bijvoorbeeld datum en tijdstip van de opnames, en dat de beelden onbewerkt zijn.'