Nieuws voor rijscholen

auto

Wijzigen rijtest mogelijk tot 7 dagen voor rijtestdatum

woensdag 30 november 2016 | Miranda Schenkhuizen

Sinds 2015 kunnen rijscholen rijtesten met een lesauto via TOP internet reserveren voor klanten. Klanten die een rijtest met hun eigen auto doen, kunnen deze vanaf 1 december 2016 zelf reserveren en wijzigen bij het CBR. De rijtest verzetten kan vanaf 1 december daarnaast tot 7 dagen voor de datum van de rijtest.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Reserveren en wijzigen

Het verzetten van een rijtest naar een later tijdstip kan vanaf 1 december 2016 tot 7 dagen voor de datum van de rijtest. Binnen 7 dagen voor de rijtestdatum kan de afspraak alleen vervroegd worden als hier een beschikbare datum voor is. Deze termijn bedroeg tot 1 december het dubbele, namelijk 14 dagen. Rijopleiders nemen eerst contact op met de klantenservice om een reservering van een rijtest aan te passen, net zoals dat nu gaat. 

Locaties

Vanaf december 2016 kunnen klanten sneller terecht bij het CBR wanneer een rijtest noodzakelijk is. De locaties zijn daarnaast goed toegankelijk en bieden voldoende privacy tijdens het gesprek met de deskundige. Om deze kwaliteitsslag te maken is het CBR van 53 naar 30 locaties gegaan. Dit heeft tot resultaat dat ze vaker rijtesten aan kunnen bieden en de openingstijden verruimt konden worden. De landelijke dekking blijft goed, binnen een uur is een locatie te bereiken. 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!