Wijziging vraagsoorten theorie-examen Taxi vanaf mei

taxi

Vanaf 1 mei 2020 worden wijzigingen doorgevoerd in de vraagsoorten van de theorie-examens voor Taxi en het T-rijbewijs. Dat meldt het CBR.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het doel van de uitbreiding van deze vraagsoorten is het toekomstbestendig houden van het theorie-examen en de voorspelbaarheid te verkleinen. Het CBR probeert zo meer variatie aan te brengen in de vragen. 

Ook geeft het Centraal Bureau voor Rijbewijsvaardigheden aan dat het toevoegen van sommige nieuwe vraagsoorten prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft wel hetzelfde.

De wijzigingen per 1 mei zijn:
  • In het examen Taxi wordt een uitbreiding gedaan op de invulvraag. Dit betekent dat meerdere onderwerpen in het examen de invulvraag bevatten.
  • In het examen T-rijbewijs worden de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag uitgebreid en toegepast op meerdere onderwerpen.
    
  • Aan het examen Taxi worden nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het gaat om de ja/nee vraag, de volgorde vraag en de multiple response vraag.
    
  • Aan het examen T-rijbewijs worden nieuwe vraagsoorten toegevoegd. Het gaat om de ja/nee vraag, de volgorde vraag, de multiple response vraag en de matrixvraag.
2018

Eerder werden in 2018 nieuwe vraagsoorten ingevoerd bij de theorie-examens voor o.a. Taxi en het T-rijbewijs. Het ging toen om de sleepvraag, de single sleepvraag, de invulvraag en de hotspotvraag. Klik hier voor voorbeelden van de vragen.