Youtubeprogramma BOOS bezoekt intimiderende rijinstructeur van Lesgo

BOOS lesgo

Het Youtube-programma BOOS van Tim Hofman pakt dit keer een rijinstructeur aan van overkoepelende organisatie Lesgo. De rijinstructeur zou lessen hebben afgezegd, maar het geld niet willen teruggeven. Lesgo haalt zijn handen overal vanaf. Het geval staat niet op zich.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Hofman is in het bezit van 111 pagina's aan correspondentie en rechtszaken van andere gevallen over intimidatie, afspraken niet nakomen, geld niet willen terugbetalen, slecht lesgeven en meer.

Rijinstructeur

In het programma weten ze de rijinstructeur op te zoeken en hem te confronteren met de aanklachten. De rijinstructeur geeft aan dat het niet allemaal door hem komt, maar ook door Lesgo. De zaak betaalde hem niet uit voor veel proeflesuren. Hierdoor had hij geen inkomsten meer en dus geen geld meer om de leerlingen terug te betalen. Ook de slechte recensies online hielpen niet mee. Hij intimideerde de mensen die deze reviews achterlieten met berichten op social media. 

Hij geeft aan, na wat gesteggel, dat hij een nieuw contract gaat tekenen en een volle agenda krijgt, om zo de mensen alsnog terug te betalen. Maar hij dreigde ook met het failliet laten gaan van zijn zaak. 

Lesgo

Lesgo is een franchise waar zo;n 70 rijinstructeurs als ZZP'er onder werken. Hofman probeert bij Lesgo niet alleen de situatie van de leerlingen uit te leggen, maar ook de situatie van de rijinstructeur aan te kaarten, maar daar is de eigenaar van Lesgo niet blij mee. Hij wil de bedrijfsvoering niet onder de loep leggen. 

Uiteindelijk geeft Lesgo aan de zaak te willen onderzoeken en oplossen. 

Kijk hier de aflevering terug