Nieuws voor rijscholen

CBR

Wachttijden CBR blijven verder oplopen

donderdag 09 februari 2017 | Daisy Kossen

Opnieuw zijn de wachttijden voor het rijbewijsexamen opgelopen. De reserveringstermijn voor de CCV praktijkexamens is op acht van de 27 locaties opgelopen tot zelfs 10 weken. De norm staat op maximaal zeven weken.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Oorzaken

Voor de grote toename in examenaanvragen en het oplopen van de wachttijd zijn diverse redenen. Volgens het CBR is de stijging vooral toe te schrijven aan de herstellende economie en de groeiende belangstelling van 17-jarigen die examen willen doen. Het afgelopen jaar zijn er 83.000 auto-examens afgenomen bij 17-jarigen. De groep neemt daarmee 20 procent van het totaal aantal praktijkexamens voor categorie B voor hun rekening.

Daarnaast is ook de vraag naar het taxichauffeursexamen in 2016 met ruim twintig procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit heeft te maken met het vervallen van de vakbekwaamheidseisen voor taxiondernemers en de komst van de wet Werk en Zekerheid.

Verder is het aantal kandidaten voor het T-rijbewijs veel hoger dan verwacht. Waar er in 2015 nog slechts 741 praktijkexamens zijn afgenomen, waren dit er in 2016 maar liefst 3.786. Ook dit geeft extra druk op de reserveringstermijnen voor het C-rijbewijs.

Zaterdag

Om aan de gestegen vraag tegemoet te komen is CCV een tijd geleden al begonnen met het werven van nieuwe examinatoren. Ook wordt er al enige tijd op zaterdagen examens afgenomen.

Naar verwachting zal het tot het tweede kwartaal van 2017 nog erg druk blijven bij het reserveren van CCV-praktijkexamens.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!