16-jarige joyrider rijdt lesauto aan en gaat ervan door

Een 16-jarige joyrider is er afgelopen vrijdag in Ede vandoor gegaan, nadat hij met zijn moeders auto tegen een lesauto aangereden was. De rijinstructeur liep een hersenschudding op en een Arnhemse leerling kon die dag geen examen meer doen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Vrijdagochtend rond 08.45 uur ging rijinstructeur Antonio met zijn lesauto op weg naar zijn eerste leerling.  Antonio vertelt in de Gelderlander: ,,Er kwam van rechts een auto aanrijden. Die reed 50 of 60. Eerst reed hij gewoon op zijn eigen rijbaan, maar plotseling reed hij op mij af en knalde tegen mijn voorkant aan.’’ Door de klap kwamen de airbags in werking. Antonio: ,,Ik kreeg de airbags vol in mijn gezicht. De auto reed er tussen een paar paaltjes vandoor. Na 50 meter stond hij stil, keek even of ik nog leefde en ging er daarna heel snel vandoor.’’

Joyrider aangehouden

De politie bevestigt het verhaal van Antonio en concludeert ook dat de veroorzaker in ieder geval deels op de linker weghelft moet hebben gereden. De veroorzaker is een 16-jarige jongen die de Opel Corsa van zijn moeder had meegenomen. Na het ongeval is op de vlucht geslagen maar later die dag wist de politie hem aan te houden. De leswagen bleek total loss. Daardoor kon het rijexamen van een Arnhemse leerling dat die ochtend gepland stond, niet doorgaan.  Antonio: ,,Heel vervelend voor de leerling. Maar anders had ik ook niet kunnen rijden. Ik heb hele erge hoofdpijn nu. Ik zeg al mijn lessen voor volgende week af.’’ Antonio heeft maar een lesauto.