240 uur werkstraf en rijontzegging geëist tegen rijschoolhouder

De officier van justitie in Arnhem heeft 240 uur werkstraf en een rijontzegging van anderhalf jaar geëist - waarvan een halfjaar voorwaardelijk - tegen een rijschoolhouder uit Druten. De rijschoolhouder was in februari betrokken bij een dodelijk ongeluk in Boven-Leeuwen.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

Ongeluk

Bij het ongeval in Boven-Leeuwen raakte de rijschoolhouder om onbekende oorzaak op de verkeerde helft van de weg. Hij raakte daarbij frontaal een scooter waarop twee meisjes zaten. De 16-jarige Anne kwam daarbij om het leven en de 15-jarige Lonn raakte zwaargewond. 

Belangstelling

Er was grote belangstelling voor de zaak, er waren meer mensen aanwezig dan er in de rechtszaal konden. Hoewel nabestaanden vol vragen zitten verklaart de rijschoolhouder dat hij het zich niet meer kan herinneren hoe hij die bewuste dag met zijn auto op de andere kant van de weg is gekomen. 

'Aanmerkbare schuld'

Volgens de officier van justitie is er sprake van ‘aanmerkbare schuld’, omdat de rijschoolhouder geen verklaring heeft voor zijn rijgedrag. Volgens de advocaat van de rijschoolhouder zou er echter vrijspraak moeten volgen, omdat de man een black-out zou hebben gehad. 

Eis

De officier van justitie eist naast een werkstraf van 240 uur een rijontzegging van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. Mocht de man tot een rijontzegging veroordeeld worden, dan mag hij gedurende die periode zijn beroep als rij-instructeur ook niet meer uitvoeren.