2toDrive wordt vandaag wettelijk vastgesteld

Zeventienjarigen kunnen voortaan een autorijbewijs behalen. Dit heeft het kabinet vandaag besloten. Rijschoolland ging er al vanuit dat 2toDrive zou blijven, maar vandaag is besloten dat het wettelijk wordt vastgelegd.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

Het experiment 2toDrive blijkt een groot success. Steeds meer jongeren van zeventien jaar hebben een autorijbewijs, meldt de Telegraaf. Inmiddels zijn ruim 170.000 zeventienjarigen geslaagd voor hun rijbewijs.

Succesvol

In de praktijk veranderd er niets sinds het expiriment begonnen is. Jongeren kunnen beginnen met autorijles wanneer ze 16,5 jaar oud zijn. Na het behalen van het rijbewijs moeten de jongeren nog tot hun achttiende jaar onder begeleiding rijden.

Leertraject

“Jonge en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken. Met de regeling voor begeleid rijden is het rijbewijs halen niet de eindstreep, maar juist het begin van een leertraject. Door een jaar lang onder begeleiding te rijden, zitten jongeren op hun achttiende ervarener achter het stuur”- aldus Melanie Schultz.