40-jarige man steelt thermostaatkraan tijdens theorieles

Een 40-jarige man uit het Belgische Westrozebeke toonde volgens het openbaar ministerie veel lef en weinig schaamte bij het plegen van diefstallen. Fabian D. wordt er van verdacht spullen te hebben gestolen tijdens zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en bij de ingang van het politiebureau. Zelf ontkent hij.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Op 10 april ging Fabian D. in Roeselare aan de slag bij een bedrijf. Al op die eerste werkdag vulde hij, volgens de aanklager, zijn rugzak met zeep uit een zeephouder, een duimstok, een stanleymes, een slijpschijf en de telefoon van een collega. Hij vluchtte weg, maar kon toch gepakt worden. Zijn rugzak bleek hij al verstopt te hebben.

Rijschool eist schadevergoeding

Tijdens het volgen van theoretische rijlessen bij rijschool Erasmus ging hij volgens het openbaar ministerie met een thermostaatkraan uit de gang aan de haal. “Hij was de enige die twee keer het leslokaal verliet, kwam na de pauze vijf minuten te laat terug, en had bloed aan de hand”, aldus de advocate van rijschool Erasmus, die een schadevergoeding vroeg.

Geen bewijzen

Na verhoor over een fietsdiefstal, die hij van een fietsenrek gestolen zou hebben, ging hij er volgens de openbare aanklager aan de ingang van het politiebureau in Kortrijk opnieuw met een racefiets vandoor. “Enkel vermoedens, geen bewijzen”, aldus de advocaat van Fabian D. Fabian D. ontkende alles, ook een diefstal in warenhuis Delhaize. “De zelfscan functioneerde niet goed”, luidde zijn uitleg. Vonnis op 12 juni.

 

Bron »