Nieuws voor rijscholen

Hamer rechtbank

40-jarige man steelt thermostaatkraan tijdens theorieles

maandag 03 juni 2019 | Miranda Schenkhuizen

Een 40-jarige man uit het Belgische Westrozebeke toonde volgens het openbaar ministerie veel lef en weinig schaamte bij het plegen van diefstallen. Fabian D. wordt er van verdacht spullen te hebben gestolen tijdens zijn eerste werkdag, tijdens het volgen van theoretische rijlessen en bij de ingang van het politiebureau. Zelf ontkent hij.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Op 10 april ging Fabian D. in Roeselare aan de slag bij een bedrijf. Al op die eerste werkdag vulde hij, volgens de aanklager, zijn rugzak met zeep uit een zeephouder, een duimstok, een stanleymes, een slijpschijf en de telefoon van een collega. Hij vluchtte weg, maar kon toch gepakt worden. Zijn rugzak bleek hij al verstopt te hebben.

Rijschool eist schadevergoeding

Tijdens het volgen van theoretische rijlessen bij rijschool Erasmus ging hij volgens het openbaar ministerie met een thermostaatkraan uit de gang aan de haal. “Hij was de enige die twee keer het leslokaal verliet, kwam na de pauze vijf minuten te laat terug, en had bloed aan de hand”, aldus de advocate van rijschool Erasmus, die een schadevergoeding vroeg.

Geen bewijzen

Na verhoor over een fietsdiefstal, die hij van een fietsenrek gestolen zou hebben, ging hij er volgens de openbare aanklager aan de ingang van het politiebureau in Kortrijk opnieuw met een racefiets vandoor. “Enkel vermoedens, geen bewijzen”, aldus de advocaat van Fabian D. Fabian D. ontkende alles, ook een diefstal in warenhuis Delhaize. “De zelfscan functioneerde niet goed”, luidde zijn uitleg. Vonnis op 12 juni.

 

Bron

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!