47-jarige rijschoolhouder in Erichem neergestoken

Maandagmorgen tegen 9:45 uur werd in de plaats Erichem in Gelderland een rijschoolhouder beroofd en vervolgens door twee scooterrijders neergestoken met een mes, zo meldt de Gelderlander.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Het slachtoffer liep diverse steekwonden op, maar kon maandag aan het eind van de middag het ziekenhuis in Tiel verlaten.

Leerling

De politie meldt dat het slachtoffer vlak voor het incident een leerling had afgezet waarna hij twee jongens op een scooter in het vizier kreeg, die naar hem zwaaiden.
De 47-jarige rijschoolhouder reed met zijn auto naar het tweetal, om te kijken wat er aan de hand was. Hij werd na het uitstappen direct diverse malen met een mes gestoken en beroofd. Het tweetal ging er met een onbekend geldbedrag op de scooter vandoor. De rijschoolhouder heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en aangifte bij de politie gedaan.

Angst

Als reactie op dit nieuwsbericht in de Gelderlander plaatste rijinstructeur ‘John’ het volgende. “Ik gebruik al jaren een voor en achter camera, niet alleen om discussies bij een aanrijding te voorkomen, maar ook om dit soort tuig te kunnen identificeren. Ik weet in ieder geval dat ik voor niemand stop als ik het niet vertrouw. Ik vertel mijn leerlingen tijdens de les ook om bepaalde plekken te vermijden.”

RijschoolVandaag.nl is benieuwd wat jullie doen om de veiligheid in de lesauto te waarborgen. Reageren kan via Facebook.