Radio 538-DJ Daniël Lippens maakt podcast over veilig autorijden

podcast daniel lippens

538-DJ Daniël Lippens, die in opspraak raakte door roekeloos rijgedrag, heeft een podcast-serie gemaakt over veilig autorijden. Met de vierdelige serie Binnenspiegel hoopt hij luisteraars te inspireren om veiliger te rijden, meldt het AD.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De dj reed vorige maand een nogal onstuimige rit van Hilversum naar Amsterdam. Hij filmde de rit zijn dashcam en de beelden kwamen rechtstreeks op het internet.

De diskjockey reed een fietser aan en kort daarvoor veroorzaakte hij twee bijna-ongelukken met voetgangers. Hij werd geschorst door Radio 538 en kreeg online erg veel commentaar. Met deze podcast probeert hij zijn fouten recht te zetten.

Rijles en podcast

Lippens gaf in een eerder interview al aan dat hij was geschrokken van zijn rijgedrag. Een rijinstructeur uit Deventer gaf hem daarom een rijles, zodat hij zijn rijgedrag kon verbeteren. En de DJ verdiepte zich, door middel van een podcast, in veilig rij autorijden.

In de eerste aflevering van de podcast Binnenspiegel belt de dj met het slachtoffer dat hij had geraakt rijdens de rit. Gelukkig  was er alleen een beschadiging aan zijn fiets. Ook rijden er instructeurs mee in de auto. 

In latere afleveringen gaat hij onder andere in gesprek met Veilig Verkeer Nederland en de politie. "Nu ik de podcast heb gemaakt gaat het beter omdat ik heb het omgezet naar iets positiefs", vertelt Lippens in een interview met BuzzE.

Terugkeer

Radio 538 schorste de dj naar aanleiding van de onveilige autorit en gaf ook meteen aan dat hij deze podcastserie kon gaan maken. Lippens mocht vorige week weer terugkeren in zijn doordeweekse avondprogramma. "Het is fijn om weer terug te zijn. Ik heb ook veel support gehad van de luisteraars. Ze vinden natuurlijk dat ik stom ben geweest, maar zeggen ook dat het goed is dat ik het heb aangepakt en er iets goeds mee heb gedaan."