Onvoorzichtige 538-dj filmt eigen aanrijding met fietser. Opnieuw rijles?

daniel lippens

Radio 538-dj Daniël Lippens heeft afgelopen vrijdag een ongeluk veroorzaakt en dat gefilmd. De diskjockey reed een fietser aan, terwijl hij bezig was met een livestream tijdens het autorijden. Hierdoor verschenen de beelden direct op internet. Kort daarvoor waren er twee bijna-ongelukken. De DJ is geschorst bij 538. Zijn collega's vinden dat hij opnieuw op rijles moet.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

De DJ filmde met een dashcam dat hij van Hilversum naar Amsterdam reed. In de video is te zien hoe Lippens op de Amsterdamse gracht met zijn spiegel een fietser raakt. Even daarvoor gaf hij een voetganger geen voorrang en rijdt hij een andere fietser bijna van de sokken. De 538-DJ roept de fietser nog even na: 'Meneer, kijkt u even uit?' De live-stream is inmiddels offline gehaald.

Aan de Telegraaf vertelt de DJ dat hij van zijn rijgedrag is geschrokken. „Ik moet gewoon heel eerlijk toegeven: ik zag de video en toen pas besefte ik dat de verkeerssituaties die ik op dat moment had ervaren, in ’person’, heel anders zijn gegaan. Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag.”

Geschorst

Radio 538 heeft de DJ aangesproken op zijn rijgedrag en voorlopig geschorst. Een woordvoerder van Radio 538 vertelde dit aan RTL Boulevard. "538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af. Hij wordt voor nader te bepalen periode geschorst van de zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht."

Rijles

Vanmorgen liet zijn collega-dj Frank Dane in de ochtendshow weten dat hij zijn geschorste collega Lippens wil helpen door hem bij een autorijschool een opfriscursus aan te bieden, zodat hij zijn rijstijl kan verbeteren. De collega’s van 538 zijn allemaal geschrokken van het verkeersgedrag van Daniël.  "We moeten Daniël even helpen met een bijspijkercursus, een opfriscursus zou wel goed zijn", aldus Dane. 

Sidekick Jelmer Gussinklo dacht dat hij maar moest beginnen op een tweewieler. "Geef hem om te beginnen een fiets. Ja serieus, als je een ding even niet moet doen is in de auto stappen."