700 miljoen euro extra voor betere snelwegen

Voor een betere bereikbaarheid van de regio’s Amsterdam en Rotterdam/Den Haag trekt minister Schultz 400 miljoen euro extra uit. Elke regio krijgt 200 miljoen euro voor een pakket aan maatregelen die de doorstroming van het verkeer verbeteren

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Extra geld

Er wordt daarnaast 200 miljoen euro beschikbaar gesteld om de doorstroming te verbeteren van het verkeer tussen de haven in Rotterdam en Oost-Nederland en Duitsland. Het infrastructuurfonds is verlengd tot en met 2030 bij de ontwerpbegroting voor 2017. Los van extra geld voor beheer en onderhoud, heeft minister Schultz daardoor in totaal ruim 700 miljoen euro extra beschikbaar voor nieuwe investeringen. Er wordt ongeveer 50 miljoen euro gereserveerd voor verbreding van de A4 ter hoogte van Leiden. 

Verbeteringen

Om de verkeersveiligheid op de snelwegen verder te verbeteren wordt er 30 miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe maatregelen. Het geld zal met name besteed worden om de bermen veiliger te maken. Verder is er geld voor enkele nieuwe projecten. De provincie Zeeland krijgt bijvoorbeeld een bijdrage van 5 miljoen van het Rijk voor de Sloeweg (de N62). Ook zijn er besluiten genomen voor de verbreding van de A6 bij Lelystad en voor de verbetering van de doorstroming op de A67 tussen Eindhoven en Venlo.