800 rijscholen uitgeschreven bij CBR

Circa 800 rijscholen worden binnenkort uitgeschreven bij het CBR omdat ze de nieuwe inschrijvingsovereenkomst niet op tijd hebben ondertekend en teruggestuurd.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De teller stond op 30 juli nog op 841 rijscholen die de nieuwe CBR overeeenkomst nog niet hadden ondertekend en retour gestuurd. Dit is ruim tien procent van de rijscholen in Nederland. Het CBR hanteert echter geen coulanceregeling, waardoor deze rijscholen genoodzaakt zijn ruim driehonderd euro te betalen voor een nieuwe inschrijving. De nieuwe inschrijvingsovereenkomst tussen het CBR en de rijscholen is per 1 augustus jl. van start gegaan. De meerderheid van de rijscholen heeft de overeenkomst wel op tijd teruggestuurd. De gevolgen voor de niet ingeschreven rijscholen houdt in dat zij geen nieuwe examens meer kunnen plannen en afnemen.

Genoeg aangekondigd

Woordvoerder van het CBR Wim ten Buren meldt dat de rijscholen ruim van tevoren zijn geïnformeerd. “ Ze hebben drie herinneringsbrieven ontvangen, vier keer is het CBR in de info genoemd en vijf keer is op Top internet een melding verschenen”, aldus Wim.

De rijscholen die worden uitgeschreven, mogen de examens die op naam staan tot en met 31 augustus afnemen zodat cursisten niet benadeeld raken. Het is wel zo dat deze rijscholen zich opnieuw moeten inschrijven voor €308, 50. “De inschrijving is binnen enkele dagen geregeld”, aldus de woordvoerder

Een dag

De overeenkomsten die vrijdag binnen zijn gekomen, zijn nog niet in de cijfers meegenomen. Deze analyseert het CBR deze week. Het is niet bekend hoeveel inactieve rijscholen bij de uitgeschreven rijscholen is betrokken.

Bron: Verkeerspro