A2 en A27 deels dicht voor colonne

In verband met het transport van de slachtoffers van de vliegtuigramp (MH17) in Oost-Oekraïne, zal de politie de komende dagen de A2 en de A27 deels afsluiten.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Twee militaire transportvliegtuigen uit Oekraïne landen vandaag (donderdag) rond 16.00 uur in Eindhoven. Aan boord zullen dan 74 kisten zijn met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne.

Net als woensdag zal de politie de wegen A2 en A27 vrijmaken voordat de rouwstoet arriveert. Na het passeren van de rouwwagens wordt de weg weer vrijgegeven.

De lichamen worden onthaald 'met hetzelfde ceremonieel', waaronder een minuut stilte. Het kabinet is vertegenwoordigd en nabestaanden mogen erbij zijn. Na de ceremonie gaan de kisten in rouwwagens en onder politiebegeleiding via de A2 en A27 naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, net zoals dat woensdag met de eerste 40 kisten ging.

'Niet uitstappen op snelweg voor rouwstoet'

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens het passeren van de colonne van lijkwagens met slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne, niet op de snelweg te stoppen en niet uit te stappen. Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden.

Woensdag ontstonden hier en daar onveilige situaties doordat mensen met hun auto op de rijbaan stopten en snelwegen overstaken. Rijkswaterstaat wil dat donderdag en vrijdag vermijden.

Tijdelijke snelheidsbeperking op tegengestelde rijbaan

Tijdens het passeren van de colonne geldt tijdelijk op de tegengestelde rijbaan een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Door de vliegtuigcrash in Oost-Oekraïne kwamen vorige week donderdag 298 mensen om het leven, onder wie 193 Nederlanders. De slachtoffers worden in de kazerne in Hilversum geïdentificeerd.

Bronnen: ANP / Telegraaf / RWS
Foto: Nu.nl