Aanzienlijk stijging verkoop brommers en snorscooters

Er werden dit jaar veel meer brommers en snorfietsen verkocht, zo blijkt uit cijfers van brancheorganisaties Bovag, RAI Vereniging en RDC.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Stijging

In de eerste elf maanden van dit jaar werden ruim 12 procent meer bromfietsen verkocht ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van snorfietsen steeg met 2,2 procent. Bijna een op de tien is daarvan elektrisch aangedreven. De BOVAG verklaart deze stijging doordat de snorfiets steeds vaker wordt gebruikt voor woon-werkverkeer als alternatief voor de auto. ''De elektrische variant heeft een actieradius tot wel honderd kilometer en volstaat daarmee ruimschoots voor dagelijks gebruik.''

Helm

Vorige week leek het erop te lijken dat het helmplan - snorfietsers in Amsterdam verplichten een helm te dragen en daarmee tegelijkertijd te verplichten naar de rijbaan te verhuizen - door te gaan. Toch bleek het merendeel van de Tweede Kamer niet voor dit experiment te zijn. De BOVAG en RAI Vereniging zijn het hiermee met de politiek eens, omdat er hierdoor volgens hen levensgevaarlijke situaties zouden gaan ontstaan. “De snorfiets met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur zou zich dan tussen het (vracht)verkeer met een dubbele maximumsnelheid moeten gaan begeven'', zeggen de organisaties.


Bron: ANP