Advies CBR: controleer bij keuring eerst of arts beschikbaar is

cbr ouderen auto

Het CBR adviseert mensen die de komende weken een afspraak hebben met een arts voor een keuring over de rijgeschiktheid, om eerst contact op te nemen met de desbetreffende arts of specialist om te horen of de keuring wel doorgaat. Dit in verband met extreme drukte door het coronavirus.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

'Vertraging is op dit moment onvermijdelijk', schrijft het CBR. 'Aangezien het geen medisch noodzakelijke zorg betreft.'

Als degene die gekeurd moet worden zelf last heeft van koorts of verkoudheid, wordt verzocht de afspraak af te zeggen. Het kan ook voorkomen dat de specialist weigert te keuren, wanneer er symptomen zijn gelinkt aan het coronavirus. Dit is een landelijk beleid. Wanneer de symptomen verdwenen zijn, kan er een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Beleid

Om te controleren of de keuring doorgaat, moet de kandidaat eerst de website van het desbetreffende ziekenhuis of keuringsinstantie bezoeken en kijken welk beleid er wordt gevoerd. Wanneer bij het CBR bekend is dat een onafhankelijk specialist niet keurt in verband met het coronavirus, wordt de kandidaat niet naar deze arts verwezen. 

Omdat deze gegevens momenteel elk tijdstip wijzigen, kan het voorkomen dat de kandidaat toch een verwijzing krijgt die op korte termijn niet mogelijk is. Wanneer de keuring niet door kan gaan, moet de kandidaat eerst zelf een nieuwe afspraak proberen te maken bij de desbetreffende specialist te maken, voordat er naar het CBR wordt gebelt voor een nieuwe verwijzing.

Wanneer er geen afspraak gemaakt kan worden kan de klantenservice van het CBR worden gebeld: 088 227 77 00.