Opnieuw extra maatregelen tegen corona bij CBR

cbr theorie examen

Het CBR neemt opnieuw extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit om de gezondheid van de medewerkers en kandidaten zo veel mogelijk te waarborgen. Zo worden er minder theorie-stoelen in een lokaal gezet.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Mensen met verkoudheid of koorts worden gevraagd niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen het examen kosteloos verplaatsen.

Eerder werden er al extra maatregelen getroffen in Brabant, nu geldt het voor het hele land. 

Niet meerijden met examens

Verder wordt vanaf maandag 16 maart het examenrooster in de theoriecentra in Eindhoven en Breda aangepast zodat het aantal theorie-kandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.

Opleiders kunnen vanaf vandaag landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens. Ook wordt er gevraagd van opleiders, begeleiders en familieleden van kandidaten, om zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken. 

De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven worden uitgesteld naar een latere datum.

    Minder stoelen

    Verder heeft het CBR besloten om minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het examencentrum aanwezig te laten zijn. Daarom halveert het CBR voorlopig het aantal kandidaten voor de plaatsen Eindhoven en Breda dat tegelijk in de zaal examen kan doen. Vanaf vandaag kunnen 12 kandidaten tegelijk in de examenzaal, in plaats van de gebruikelijke 24. Zo zit er voldoende ruimte tussen de afzonderlijke examenkandidaten. De openingstijden van de theoriecentra worden verruimd naar de avonden en de zaterdagen, om zo toch iedereen van dienst te kunnen zijn. 

    Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, moest het CBR dit weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda annuleren. Die kandidaten kunnen vanaf vandaag, maandag 16 maart, kosteloos een nieuw examen reserveren. Deze maatregel geldt voor de komende vier weken vanaf aanstaande maandag 16 maart tot en met 11 april. 

    Een uitzondering zijn de beroepsexamens en de recreatievaartexamens: die gaan wel door.