Alcoholslot van de baan

Automobilisten met een alcoholslot worden gematst. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat het alcoholslotprogramma stopt per 21 september 2016. Het aantal deelnemers aan het programma blijkt te laag om het alcoholslotprogramma voort te zetten.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De directe aanleiding voor de stap komt van de leverancier van de sloten, die ze ook inbouwt en uitleest. Het bedrijf kan volgens Schultz geen winst meer maken en stopt met de apparaten. Dit komt doordat het aantal automobilisten met een alcoholslot het afgelopen jaar is gekelderd van enkele duizenden tot zo'n 900.

Geen goede uitvoering

Een goede uitvoering van het programma is momenteel onmogelijk, blijkt uit commentaar van het ministerie. “Het lager aantal deelnemers veroorzaakt problemen in de uitvoering”, laat minister Schultz van Haegen weten.  

CBR in actie

De 900 mensen die nu nog rondrijden met zo'n slot kunnen dit laten verwijderen en weer een regulier rijbewijs aanvragen. Het CBR heeft gisteren naar alle betrokkenen een brief gestuurd, waarin wordt uitgelegd hoe ze in het bezit kunnen komen van een rijbewijs zonder code 103 (alcoholslot). Iedereen die op dit moment deelneemt aan het Alcoholslotprogramma wordt ook gebeld door het CBR.