Let op: Strengere controles in het verkeer!

Verkeersboetes zijn er om de veiligheid in het verkeer te bevorderen volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie. Helaas is dit een fabeltje. Verkeersboetes dienen namelijk om de gaten in de begroting op te vullen. Nu wordt het duidelijk, want in de begroting van het CJIB heeft een tekort opgelopen. De omzet moet omhoog, dus er gaat strenger gecontroleerd worden in het verkeer.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Afgelopen dinsdag is de Miljoenennota bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat het ministerie van Veiligheid en Justitie 120 miljoen euro binnen per jaar krijgt door vooral de boetes die worden geschreven voor te hard rijden. 

Meer controles

Het aantal digitale flitspalen is gestegen, er komen meer trajectcontroles en agenten zullen vaker controleren. De reden hiervoor is dat de inkomsten erg tegen vallen, dit komt door de stakingsacties bij de politie. Daarom moet het op deze manier zo snel mogelijk weer opgevuld worden. “Deze maatregelen zullen de komende jaren effect hebben op het terugbrengen van het meerjarige tekort" – Volgens het ministerie. 

Te hard rijden

De boetes voor te hard rijden zijn afhankelijk van het aantal te hard gereden kilometers per uur boven de maximum snelheid. Ook ligt het aan de locatie, buiten de bebouwde kom zijn de boetes minder hoog dan binnen de bebouwde kom. Let dus goed op je snelheid.