Alle bedragen van verkeersboetes voor 2020 op een rij

Wat kun je verwachten als jij zelf of je leerling tijdens een rijles of rijexamen te hard rijdt? We kunnen je weinig goeds voorspellen: de boetes worden weer duurder.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Zoals gezegd stijgen de verkeersboetes in 2020 ten opzichte van 2019. Maar hoeveel? De overheid spreekt over een inflatiecorrectie van 2,7 procent. Door de inflatiecorrectie gaan de boetes voor overschrijding van de maximumsnelheid met euro’s omhoog. Je betaalt in 2020 ongeveer 1 tot zelfs 10 euro meer voor een snelheidsboete.

Administratiekosten ook omhoog

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie sleutelt niet aan de administratiekosten. Die blijft net als in 2019 steken op een bedrag van 9 euro per boete. Hoe zijn deze administratiekosten opgebouwd? Dat leggen we graag even uit: je betaalt 5,52 euro voor personeelskosten, 2,53 euro voor apparaatskosten, 0,59 euro voor gerechtskosten en 0,36 euro voor rente en afschrijving. Dat maakt samen 9 euro.

Check de tabel

Wil je exact weten wat de bedragen worden in 2020? Dan heeft de website AutoRAI.nl een mooie tabel op hun website staan.