Vijf vragen over bijscholing op zondag

Onlangs kwam De VerkeersAcademie met het bericht naar buiten dat ze op zondag 3 november de bijscholing "RVV" organiseren in Delft. Dat is vandaag precies over een maand. Daarom stelden we een aantal vragen aan Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Waarom is ervoor gekozen om bijscholing op zondag te organiseren?

Kantelberg: "We verzorgen regelmatig in company bijscholingen op zondag. Nu kwamen er ook eenmansrijscholen met hetzelfde verzoek: een bijscholing op locatie. Dat is de reden."

Waarom zouden rijinstructeurs deze bijscholing moeten kiezen?

"Ze moeten helemaal niets. Maar wat we merken is dat een grote groep rijinstructeurs geen weekend viert op zaterdag en zondag, maar bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag. Voor hen is zondag dus een gewone werkdag. En dan kan er dus ook gewoon bijscholing gevolgd worden. Anderen kiezen hiervoor, zodat ze geen rekening hoeven te houden met examens van hun kandidaten. Het kost ze geen inkomstenderving, omdat zij op zondag geen lessen hebben staan. Zo zullen er vast nog meer redenen zijn."

Maar werken op zondag kan toch ook gevoelig liggen?

"Daarvan zijn we ons bewust. Maar we zijn met 17 miljoen Nederlanders en we proberen iedereen op zijn of haar manier van dienst te zijn. Als zondag een rustdag is, kan men kiezen voor talloze andere bijscholingen. We hebben een planning met wel 50 bijscholingen online staan. Op eentje na zijn die allemaal op een doordeweekse dag. Dus voor ieder wat wils."

Is er animo voor?

"Jazeker, anders hadden we het niet georganiseerd. Ook binnen het team van De VerkeersAcademie. We werken met zo'n 40 mensen elke dag aan de opleiding en bijscholing van rijinstructeurs. En er zijn docenten die geen probleem hebben om op zondag de bijscholing te geven. Vaak een freelancer, die dan een andere dag in de week vrij neemt."

Gaat het een vervolg krijgen?

"Dat weet ik jou 4 november te vertellen," besluit Kantelberg lachend.

Ook deelnemen aan de bijscholing op zondag 3 november in Delft? Meld je dan direct aan bij De VerkeersAcademie.