Let op! Alle rijexamens in Nederland geannuleerd door coronavirus

Aanmelden theorie examen cbr

Het CBR en de CCV annuleren alle examens vanaf maandag 16 maart tot minimaal 31 maart, vanwege besmettingsrisico van het coronavirus. Ook het IBKI last alle trainingen en examens af.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag) zijn afgelast, schrijft het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 31 maart. 

Informatie

Kandidaten en hun rijscholen worden vandaag geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 31 maart te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk, schrijft het CBR.

"Alle experts raden aan om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Daarom vind ik het niet langer verantwoord om examens, toetsen en cursussen door te laten gaan. Zo hopen we verdere verspreiding van het virus in te dammen", zegt algemeen directeur Alexander Pechtold. 

De afgelasting geldt niet voor iedereen. "Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s."

Maatregelen

Scholen gaan dicht tot en met 6 april. Door dit besluit worden de nascholingscursussen voor beroepschauffeurs niet meer geregistreerd, schrijft CBR. Dit betekent dat de gevolgde cursussen vanaf 17 maart niet meetellen voor de code 95. Dit geldt in ieder geval tot en met 31 maart. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast.

Ook het IBKI last alle trainingen en examens af. Alle cursisten, examenkandidaten krijgen bericht. 

Minister Bruins roept op om 1,5 meter afstand te houden van elkaar en niet te gaan hamsteren in de supermarkten. "Voor ondernemers worden maatregelen getroffen. Die laten we niet in de steek. Laten we samen door de crisis komen met vereende kracht." Bruins noemt het verregaande maatregelen, maar geeft aan dat Nederland nog niet op slot gaat.