Geen rijlessen meer in België door coronavirus

rijexamen cbr

De Belgische regering heeft beslist om rijopleidingen en -examens op te schorten vanaf maandag 16 maart. Dit vanwege het overdrachtsrisico van het coronavirus, meldt de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het gaat om een algeheel verbod voor alle opleidingen in de mobiliteit en duurt tot en met 3 april, schrijven Belgische rijscholen op Linkedin. Ook in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk mag er geen rijles meer worden gegeven.

Maatregelen

Het verbod in België geldt voor de rijopleiding, het vormingsmoment, het terugkommoment, de theoretische en praktische examens om het rijbewijs te behalen, en de nascholing in het kader van vakbekwaamheid.

In Nederland is net bekend gemaakt dat alle scholen dichtgaan vanwege het virus. Straks om 17.30 uur is er een persconferentie bij de NOS waarin de maatregelen duidelijk worden. 

"Dit gaat om veel geld en lege uren. Maar ons verstand moet hier zegevieren. De gezondheid van ons allemaal is vele malen belangrijker. Volg alle instructies van het ministerie en RIVM op", schrijft FAM voorzitter Ruud Rutten op zijn facebookpagina.