Amsterdamse rijinstructeur geeft les zonder rijbewijs

politie

Een wel een bijzonder geval. In Amsterdam is een 32-jarige man opgepakt nadat bleek dat hij zonder rijbewijs rondreed. Dat niet alleen, hij was ook nog eens een rijinstructeur.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De Amsterdammer werd vorige week uit zijn auto gehaald, omdat hij dus rondreed én lesgaf zonder rijbewijs. Dat meldt het AD. De rijinstructeur werd gepakt tijdens een controle van lesauto's door de politie. 

De politie verklaard tegen de krant 'not amused' te zijn geweest. ,,We moesten wel even met onze ogen knipperen’, aldus de Amsterdamse politie. ,,Het ‘roze papiertje’ was na een eerder akkefietje ongeldig verklaard. De 32-jarige man mag geen rijles meer geven, moet binnenkort zelf weer rijexamen doen en kan vele honderden euro’s boetes tegemoet zien.’’

Leerlingen

Of zijn leerlingen op de hoogte waren van het feit dat de man zelf geen rijbewijs had, weet de krant niet. Daar gaan we maar even vanuit van niet, want het zal de leerlingen namelijk vast niet hebben gerustgesteld tijdens de eerste keer invoegen op de snelweg. Nu maar hopen dat ze snel een nieuwe, eerlijke rijinstructeur vinden.