Amsterdamse snorscooter mogelijk toch experimenteren op de rijbaan

In Amsterdam mogen snorscooters - met helmplicht - waarschijnlijk binnenkort toch als experiment de rijbaan op, zo meldt Het Parool. Een poging van het CDA om het voorstel van minister Melanie Schultz van Haegen te stoppen, zal waarschijnlijk vanmiddag stranden in de Tweede Kamer.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Eindelijk

De Amsterdamse gemeenteraad wil de snorscooter al sinds jaar en dag met helmplicht verplaatsen naar de rijbaan. Minister Schultz beloofde met een wetsvoorstel te komen, toch bleek een Kamermeerderheid voor dit experiment niets te voelen. Sindsdien zou er veel overleg zijn geweest tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en met Amsterdam over de eventuele wetswijziging. Deze gesprekken zouden niet vlekkeloos zijn verlopen, omdat het juridisch gezien een grote uitdaging is alleen een experiment uit te voeren op bepaalde wegen in de hoofdstad.

'Onvoldoende handhaving'

Sander de Rouwe, CDA-Kamerlid meent dat Amsterdam nog onvoldoende handhaaft op overlast van snorscooters. Daarnaast vindt hij het ook geen goed idee dat er in Nederland verschillende regels gaan gelden betreft snorscooters. Deze mening wordt gedeeld door onder meer regeringspartij VVD, die verder wijst op de gevaarlijke situatie die ontstaat door snelheidsverschillen op de Amsterdamse wegen.  

Donderdagmiddag

De stemming over de motie van De Rouwe staat donderdagmiddag op de agenda, maar lijkt al te zijn verloren. De SP, waarvan een meerderheid afhangt, wil namelijk wél dat het wetsvoorstel er komt.