ANWB: 'Kwaliteit autostoeltjes lijkt te verbeteren'

kinderstoel

Uit onderzoek van ANWB in samenwerking met haar internationale zusterclubs, blijkt dat de kwaliteit van autostoeltjes lijken te verbeteren. Van de veertien onderzochte stoeltjes wisten acht ervan vier sterren te bemachtigen. De maximum score is vijf sterren.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De overige zes stoeltjes kregen drie sterren en scoorden daarmee een voldoende. De ANWB heeft in de test de stoeltjes beoordeeld op veiligheid, gebruik, ergonomie en aanwezigheid van schadelijke stoffen. Geen enkel onderzocht autostoeltje haalde een onvoldoende, schrijft de ANWB. 

Tip

Uit eerdere jaren blijkt dat er nog steeds autostoeltjes worden aangeboden die niet door de test komen. Aan een stoeltje is in de winkel, showroom of op internet is niet af te lezen of deze wel of niet veilig is voor een kind.

De ANWB adviseert ouders daarom om goed te oriënteren bij de aankoop van een autostoeltje door zich te verdiepen in de materie en om het autostoeltje met kind in de auto te passen. Verder moeten de ouders letten op de stabiliteit en of de gordels recht lopen en lang genoeg zijn.

    Test

    Er zijn stoeltjes onderzocht in verschillende leeftijdscategorieën, namelijk van 1 tot en met 12. Kijk voor alle testresultaten hier. (foto: ANWB)