ANWB waarschuwt voor boetes Brussel

Sinds 1 oktober zijn alle buitenlandse automobilisten verplicht zich vooraf te registreren op de website www.lez.brussels. Wie zich niet registreert krijgt een boete. De ANWB heeft er bij het gewest voor gepleit om voorlopig af te zien van deze boete voor niet registreren. Ook gaan sinds 1 oktoberautomobilisten met een oudere dieselauto van voor 1997 op de bon als ze de Brusselse milieuzone inrijden.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

De boete voor niet registreren bedraagt € 150,-. De boete voor overtreding van het inrijdverbod voor oude diesels bedraagt € 350,-. Vanwege de mankementen in het registratiesysteem heeft de ANWB er bij het Brussels gewest voor gepleit om voorlopig geen boetes uit te schrijven voor het niet registreren. De ANWB vreest dat Nederlanders die in de herfstvakantie een dagje Brussel doen vanwege onbekendheid met de regeling snel de fout in gaan.

Registratieplicht

De registratieplicht geldt voor alle personenauto’s dus zowel voor diesels en benzineauto’s als voor auto’s op gas en elektrische auto’s. De registratie geldt voor 3 jaar. De regels gelden niet alleen in de gemeente Brussel maar ook in de 19 gemeentes die samen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vormen. De grote ring om Brussel (R0) - voor doorgaand verkeer -  ligt niet in de milieuzone. Motoren vallen buiten de regeling en hoeven niet te worden geregistreerd.