Nieuws voor rijscholen

fiets mobiel

‘Appen’ in het verkeer kost per 1 juli minstens 95 euro

maandag 06 mei 2019 | Miranda Schenkhuizen

Wie vanaf 1 juli al fietsend op zijn mobiel appt, riskeert een boete van 95 euro. Wie een mobieltje vasthoudt in de auto, riskeert al een boete van 240 euro.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

En dat zonder waarschuwing. Zo bevestigt ook politiechef John Nieumeijer aan de ANWB: “Er worden geen waarschuwingen uitgedeeld, maar je krijgt vanaf 1 juli meteen een prent.”

Geen elektronisch apparaat vasthouden

Het is per 1 juli sowieso verboden om tijdens het besturen van voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. De term 'mobiel elektronisch apparaat' is ruimer dan de huidige term 'mobiele telefoon', om alvast rekening te houden met de toekomst.

 

Hogere verkeersboetes

Tegelijkertijd zijn de kosten voor verkeersboetes omhoog gegaan door een  inflatiecorrectie van 1,7 procent Zo kost bijvoorbeeld het vasthouden van een mobieltje in het verkeer nu 240 euro, terwijl dit in 2018 nog 230 euro was. Snelheidsovertredingen stegen met zo’n 1 tot 7 euro.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!