Appende buschauffeur weer in dienst

De buschauffeur die vorige maand werd ontslagen, omdat hij met zijn smartphone bezig was terwijl hij in Arnhem aan het werk was, mag weer aan de slag. Toch mag de man niet meer met een bus rijden, zo liet vervoersmaatschappij Connexxion aan omroep Gelderland weten.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Filmpje

De buschauffeur werd in maart gefilmd terwijl hij met zijn telefoon bezig was achter het stuur. Om deze reden werd de man ontslagen.

De ondernemingsraad diende vorige week een verzoek in om de man weer in dienst te nemen. Het is nog onduidelijk welke redenen het bedrijf had om dit ook daadwerkelijk te doen.
Eind vorige maand hielden collega’s van chauffeur vanwege het ontslag een werkonderbreking van een uur, omdat zij het ontslag een te zware sanctie vonden.

'Dodelijke wapen'

Woordvoerder Hendri Beltman van Connexxion laat weten dat de man geen bus meer voor het bedrijf mag besturen. Het voertuig wordt door de actie van de buschauffeur namelijk ‘een potentieel dodelijk wapen’, zo zegt hij. “Bovendien had hij zijn oortjes in; dat is ook verboden omdat hij moet kunnen horen wat er gebeurt'”, aldus de woordvoerder.


De woordvoerder geeft ook aan dat het bedrijf de chauffeur een schriftelijke excuses heeft aangeboden, omdat er over het incident publieke mededelingen zijn gedaan.