Belangrijke productvernieuwingen bij VekaBest

Leermethodes veranderen voortdurend, met altijd als drijfveer: actueel blijven en leerlingen sneller het doel te laten behalen. Ook bij VekaBest verkeersleermiddelen zitten ze niet stil. “We zijn een servicegerichte organisatie”, zo zegt Erik Kantelberg eigenaar van het bedrijf. “Ons uitgangspunt is vooral om het werk van de rijschoolhouder makkelijker en succesvoller te maken. Dus of het CBR nu met nieuwe regels komt of dat leerlingen hun leergewoonten veranderen…wij zorgen voor de meest up-to-date leermiddelen in verkeerstheorie.”

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Er staan bij VekaBest een aantal belangrijke wijzigingen klaar om te worden geïntroduceerd. We zetten ze puntsgewijs even op een rijtje. 

Leermiddelen categorie B

Begin mei zal er een grote update worden afgerond, hierin zijn ook de nieuwe CBR examenonderwerpen meegenomen, zoals:

- Spiegelfolie
- Ruitensproeiervloeistof
- Gekleurde autolampen
- Verkeerde  brandstof getankt
- Winterbanden
- Plusstrook
- Slechthorende bestuurders
- Verkeersspiegel
- Autopech in een tunnel

Deze nieuwe onderwerpen, conform het CBR servicedocument, zijn verwerkt in de oefenlessen, de examentrainingen en ook in de ‘aanbevolen vragen’ op de klassikale lesportal. De internetproducten en de klassikale presentaties zijn ook bijgewerkt.

Verder heeft het bedrijf ook het onderdeel ‘gevaarherkenning’ opgefrist. De vragen zijn totaal opnieuw ingedeeld; in het lesprogramma zijn 200 unieke gevaarherkenningsvragen met als uitgangspunt een optimale voorbereiding op het CBR theorie-examen.

Lesboeken en E-learning B, B Engels, A en Am

De hiervoor genoemde nieuwe onderwerpen zijn ook verwerkt in de papieren en digitale theorieboeken, in Speedtheorie B en Am en in de E-learning B. Naast de actualisering op basis van het CBR servicedocument zijn er ook een flink aantal nieuwe verkeersopnames opgenomen.

Basiskwalificatie C en D

Per 1 juli wijzigen de CCV theorie-examens op een flink aantal punten. Dit heeft een behoorlijke impact op de leermiddelen van VekaBest: de theorieboeken, examentrainingen en klassikale lespresentaties worden op dit moment allemaal aangepast en geactualiseerd. De gewijzigde producten zullen gefaseerd, maar allemaal voor 1 juli, beschikbaar zijn.

T-rijbewijs

Op 15 mei aanstaande introduceert het bedrijf de lesmethode voor het T-rijbewijs. “Deze methode bestaat uit een klassikale lespresentatie, een online opleidingsmodule, oefenvragen per hoofdstuk en 10 complete oefenexamens”, zo vertelt Erik Kantelberg. “De les- en leermethode is uniek, wij garanderen een ongeëvenaard hoog slagingspercentage. Het product voldoet aan de nieuwste exameneisen ofwel toetsmatrijs van het CCV.”

Tweede release klassikale examentraining met tablets

Op basis van de opgedane ervaringen in het afgelopen halfjaar, heeft het bedrijf een tweede release gepland voor de software voor klassikale examentraining met tablets. De lancering hiervan staat in juli van dit jaar gepland. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- Meer examens per categorie (20 stuks)
- Naar keuze: volledig examen of verkort examen
- Naar keuze bij cat. B: wel/niet gevaarherkenning gebruiken
- Oefenvragen per hoofdstuk
- Aanbevolen vragen
- Zélf examens en series met oefenvragen samenstellen
- Verbeterde rapportage en sorteermogelijkheid van resultaten (t.b.v. klassikale nabehandeling)

Al met al een hoop veranderingen voor het bedrijf. “We blijven continu innoveren om zodoende de leerling op hoog niveau te laten slagen”, aldus Kantelberg.

Heeft u vragen of wilt u extra informatie? Neem contact op met het salesteam van VekaBest