Nieuws voor rijscholen

afstandsbediening_autosleutel

‘Bedrijfspersoneel moet auto achteruit inparkeren’

woensdag 11 maart 2015 | Miranda Schenkhuizen

Nederlandse ondernemingen zouden hun personeel moeten verplichten auto’s achteruit in te parkeren, zo stelt leasemaatschappij Athlon in dagblad de Metro. Reden hiervoor is de veiligheid. Er zou een betere doorstroom worden gegarandeerd bij een incident.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Verplicht

Er zijn volgens de leasemaatschappij al bedrijven die dit verplichten, maar het zou volgens hen beter zijn als anderen dit ook gaan doen. Werknemers kiezen er nog steeds massaal voor om met de auto naar werk te gaan. En ondanks de opkomst van alternatieve vervoersmiddelen zijn overvolle parkeerplaatsen nog steeds aan de orde van de dag. 

Incidenten

Diverse incidenten kunnen ervoor zorgen dat er een enorme chaos op de parkeerplaatsen ontstaat. “Bij een incident als een brand moeten panden en terreinen snel ontruimd kunnen worden. Brandweer en andere hulpdiensten moeten de ruimte hebben en het personeel moet gewoon zo snel mogelijk weg zijn”, zo zegt een van de medewerkers van Athlon.

“Dat gaat veel minder snel wanneer werknemers ’s ochtends in alle rust hun auto vooruit hebben ingeparkeerd.”
Organisaties zouden volgens de leasemaatschappij actief moeten toezien op het feit dat elke auto achteruit wordt ingeparkeerd. Dit zou niet alleen de doorstroom bevorderen in geval van brand of andere noodincidenten, het zou ook zorgen voor een algeheel veiligere parkeerplaats én minder kosten voor schadereparaties aan bedrijfswagens.

Lastig

Naast het feit dat veel mensen gewoon inparkeren zoals het hen uitkomt, vinden velen achteruit inparkeren ook erg lastig. “Tijdens mijn rijles heb ik het natuurlijk wel geleerd, maar daarna nooit meer toegepast. Nu vind ik het veel prettiger om vooruit in te parkeren, daarom parkeer ik nooit meer achteruit in”, aldus Eva van der Niet uit Amsterdam.

Er zijn dus al bedrijven die het personeel dwingen de auto achteruit te laten inparkeren, vooral bedrijven met een verhoogd risicoprofiel doe dit al. “Maar iedereen zou dit moeten doen”, aldus Athlon. 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!