Betaalverzuimboete BTW-aangifte gekregen na uitstelaanvraag? Dit is een foutje, zegt LBKR

ibki protocol papier kantoor schrijven blog

Heb je een dezer dagen een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte gekregen, terwijl je uitstel van betaling hebt aangevraagd vanwege de Coronacrisis? Deze boete hoef je niet te betalen, het is een foutje van de belastingdienst. Dat geeft beroepsvereninging LBKR aan in hun ledenmail.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De beroepsvereniging deed navraag bij de belastingdienst, nadat een van hun leden aangaf toch een boete te hebben gekregen, na het aanvragen van uitstel. 

Bijzonder uitstel

De Belastingdienst gaf aan dat veel ondernemers een naheffingsaanslag voor de btw-aangifte kunnen verwachten, een hoger aantal dan normaal vanwege de coronacrisis.  Als je al bijzonder uitstel hebt aangevraagd, hoef je deze nieuwe aanslag met boete niet te betalen. De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. 

Ook ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag alsnog bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.

Maatregelen

Het kabinet heeft diverse maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis, waaronder dus betalingsuitstel van belastingen. Je kan uitstel aanvragen voor alle aanslagen, van inkomstenbelasting tot omzetbelasting.  De maatregelen zijn geldig tot 1 oktober. 

De aanvraagformulieren zijn hier te vinden.