Bij aanrijding met trein omgekomen rijinstructeur is 66-jarige Henk Reinink

Het slachtoffer van het treindrama in Bussum is rijinstructeur Henk Reinink van de gelijknamige rijschool. Op zijn facebookpagina stromen de eerste reacties binnen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Bijna zou Reinink van een welverdiend pensioen mogen genieten, toen een rijles gisteren een noodlottig einde had.

De lesauto, waar Reinink met een 18-jarige leerlinge inzat, kwam tot stilstand midden op het spoor. Toen de spoorbomen sloten, stapte de jonge vrouw uit. Seconden later werd de lesauto geraakt door de intercity. Waarom de 66-jarige rijinstructeur niet wist te ontkomen blijft vooralsnog onduidelijk.

Echtgenote bevestigt: Het is inderdaad Henk

De vrouw van Reinink bevestigt het vreselijke nieuws over haar man aan de Telegraaf. „De politie heeft me ingelicht”, vertelde de aangeslagen echtgenote. „Ik weet verder nog niks. Ook niet wat er precies is gebeurd.”
 

Condoleances op facebook

Een dag eerder had de Amersfoorter op sociale media nog een leerlinge gefeliciteerd die was geslaagd voor haar rijbewijs, iets wat de trotse rijschoolhouder bij al zijn leerlingen deed. Nu stromen de condoleances binnen.

Astrid Ottenhoff:”Rust zacht lieve Henk je was een voorbeeld voor vele rij instructeurs...kalm, geduld, behulpzaam. Het nieuws kwam binnen als een bom...onbegrijpelijk. We zullen je nooit vergeten!!”

 DjMarlon Abels "Beste Henk of "meneer Cactus" zoals ik je noemde toen je in je C4 Cactus les gaf we gaan je missen bij het CBR & BP-station waar je altijd een peukie stond te roken......slaap zacht. Heel veel sterkte voor de familie!"