Lesauto komt onder de trein, rijinstructeur overleden

In Bussum is door een aanrijding tussen een trein en een lesauto één persoon om het leven gekomen. Volgens de politie zaten in de auto twee mensen. Eén van de inzittenden wist het voertuig voor de botsing te verlaten, de ander niet. Dat meldt het AD.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De lesauto reed rond 11.00 uur over een spoorwegovergang toen hij werd geramd door een intercity. Over de oorzaak van de aanrijding, die plaatsvond op de Herenstraat, is nog niks bekend. ,,We onderzoeken wat er is gebeurd", aldus een woordvoerster van de politie. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het andere slachtoffer te redden, maar tevergeefs. De passagiers van de trein raakten niet gewond.

Treinverkeer stil

Tussen Naarden-Bussum en Bussum Zuid ligt het treinverkeer stil. Het is nog onbekend wanneer de treinen weer kunnen gaan rijden. Mensen die tussen Amersfoort en Amsterdam of Schiphol willen reizen, hebben veel vertraging. De reizigers zijn rond 13.00 uur overgestapt in een andere trein om hun weg te kunnen vervolgen.

Update: Het Bussums Nieuws meldt dat de rijinstructeur is overleden.

 

Update: De lesauto reed net over de spoorwegovergang toen de motor afsloeg, zo melden ooggetuigen. Het lukte niet om het voertuig op tijd te starten. Een intercity ramde daarop de lesauto. De auto tolde over de spoorbaan en kwam meters verderop tot stilstand.

Update: Het ongeval blijkt gefilmd te zijn. Op het filmpje, dat in handen is van het AD, is te zien hoe het meisje maar net op tijd de auto verlaat en de auto getroffen wordt door de intercoity.

Update: De omgekomen instructeur is een 66-jarige man uit Amersfoort. 

Lees ook »

fOTO CREDIT: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen