Bijscholingsreis in Zweden van start

Deze week zijn 13 rijinstructeurs en rijschoolhouders afgereisd naar Zweden voor een bijscholingsreis. De organisatie van de reis ligt in handen van Dutch Automotive Events in samenwerking met De VerkeersAcademie. Hierbij een kort reisverslag.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Van het vijfdaagse programma zijn inmiddels al vierdagen verstreken. Maandag was reisdag. Op de landingsbaan van Arvidsjaur stonden verschillende Volvo’s klaar om uit te proberen. De route liep naar het hotel. Daar konden de mensen zich inchecken en gezamenlijk aan het diner.

auto op ijs
ADAS bijscholing

Op dinsdag stond de bijscholing ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) op het programma. ADAS is een theoretische bijscholing van twee dagdelen. Sinds 1 januarie 2016 is het voor examenkanidaten toegestaan om moderne ondersteundende systemen te gebruiken tijdens de rijexamens voor categorie B en BE. Tijdens deze bijscholing worden de meest voorkomende systemen besproken en hoe je als rijinstructeur je leerling kunt voorbereiden op het correct omgaang met al deze systemen.
 
Docent Patrick van De VerkeersAcademie was voor de groep uit gereisd om de bijscholing te geven. Op het ijscircuit konden de diverse veiligheidssystemen getest worden. Al met al was het een bijzonder inspannende dag.

 

groep
Tijd voor ontspanning

Woensdag was er ruimte voor wat welverdiende ontspanning. De hele groep maakt een tocht op sneeuwscooters door de natuur. Vandaag stond de bijscholing "Voertuigbeheersing in de rijopleiding".  Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is dat de leerling de auto echt leert beheersen. De helft van het aantal rijlessen is daar alleen al voor nodig.
 
 

Terugreis

Vrijdag staat de thuisreis op het programma. Maar niet voordat in de ochtend ook weer het ijscircuit is bezocht. Volgende week gaat een andere groep dezelfde reis maken. Of de bijscholingsreis volgend jaar een vervolg krijgt is nu nog niet bekend.