Nieuws voor rijscholen

Bandenspanning controleren

Binnenkort APK keuring in buitenland ook toegestaan

donderdag 07 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

Autobezitters kunnen hun apk-keuring binnenkort ook in het buitenland laten uitvoeren. Dat is goed nieuws voor Nederlanders die in een ander EU-land wonen en daar rondrijden in een auto met een Nederlands kenteken.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Zij moeten nu nog jaarlijks terug naar Nederland om hun voertuig periodiek te laten keuren. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) is bezig met het voorbereiden van een wetswijziging om dat te regelen.

 

Proef

Een proef waarbij apk's door bepaalde keuringsstations in Spanje in Nederland werden erkend, liep in oktober vorig jaar af. De minister wil dat ook met andere EU-lidstaten afspraken kunnen worden gemaakt over wederzijdse erkenning van keuringsrapporten voor auto's en aanhangwagens.

 

Verkeersveiligheid

Door een apk in het buitenland mogelijk te maken wil Van Nieuwenhuizen het leven makkelijker en goedkoper maken voor mensen die een auto hebben waarmee zij zelden of nooit in Nederland komen. oorwaarde is wel dat de verkeersveiligheid daar niet onder lijdt. Belanghebbende partijen hebben een kleine maand de tijd om op het voorstel te reageren.

 

Meer via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!