BOVAG-rijscholen kunnen leerlingen met Virtual Reality thuispakket laten oefenen

VR bril bovag

BOVAG geeft de BOVAG-rijscholen de mogelijkheid om met een virtual reality-bril thuis cruciale verkeerssituaties levensecht oefenen. Als oplossing om leerlingen niet te ver te laten terugzakken in hun prestaties.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Zo kunnen ze hun niveau op pijl houden en zelfs doorontwikkelen, schrijft BOVAG. DRI-VR biedt dit pakket exclusief aan aan BOVAG-rijscholen. 

Thuis het niveau hoog houden

DRI-VR wordt al aangeboden door verschillende BOVAG-rijscholen in de originele vorm. Nu er geen rijlessen en examens plaatsvinden, wordt virtual reality tijdelijk in een andere vorm aangeboden: het DRI-VR Thuiszitpakket. Leerlingen kunnen dan drie weken onbeperkt oefenen en hun niveau hoog houden en verbeteren, terwijl ze thuis zitten.

Vanuit de klankbordgroep ‘vernieuwing afdeling Rijscholen’ waren er al plannen om virtual reality toe te voegen aan de rijopleiding. Door de huidige coronacrisis wil BOVAG leden nu al de speciale kans geven om hiermee aan de slag te gaan.

Verkeersinzicht

Een van de rijscholen die dit thuispakket uitprobeert is Verkeersschool de Weerd uit Apeldoorn.  “Door optimaal gebruik te maken van de huidige technologieën kan een bijdrage geleverd worden aan een verkeersveiliger Nederland. Daarom zijn we gestart met DRI-VR. Dit concept zorgt voor een beter verkeersinzicht en draagt daardoor positief bij aan een gedegen rijopleiding", zegt directeur Joris van Hintum. 

Het levert volgens hem een een sterk verbeterde gevaarherkenning en verkeersinzicht op.