TOGS aangepast, ook rijscholen kunnen eenmalige gift ontvangen

Boekhouding financien

De maatregel TOGS is aangepast. Ook rijscholen waarvan het woonadres hetzelfde is als het werkadres kunnen de eenmalige gift van 4000 euro ontvangen. Dat heeft het kabinet deze week bekend gemaakt.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Ondernemers kunnen vanaf 15 april de tegemoetkoming aanvragen via deze link.

Adres

In de brief Wiebes (minister Economische Zaken en Klimaat), Keijzer (Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat) en Vijlbrief (Staatssecretaris van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst) valt het volgende te lezen: "Er zijn sectoren, waarbij het kenmerkend is dat ondernemers een fysieke inrichting of fysieke productiemiddelen hebben buiten de woning. Voor deze sectoren is zo’n minimale omvang geen noodzakelijk criterium. Een voorbeeld zijn de auto- en motorrijschoolhouders die veelal op hun huisadres geregistreerd staan maar omvangrijke lasten dragen voor hun lesvoertuig(en)."

Minister Wiebes zegt hierover: “Het kabinet doet in deze uitzonderlijke en barre tijden wat nodig is. Bij de aankondiging van het Noodpakket voor banen en economie hebben we meteen gezegd dat deze regelingen niet stilstaan. De verlengde gezondheidsmaatregelen van het kabinet hebben een grotere, directe impact op groepen ondernemers. Daarom stellen we opnieuw miljardensteun beschikbaar. Ook maken we voor álle ondernemers financieringsmogelijkheden nog toegankelijker. En we roepen nogmaals bedrijven op om elkaar ook te helpen.”

Protest

De uitbreiding komt na flink protest van rijschoolhouders en brancheverenigingen. Door de voorwaarde dat het woonadres niet hetzelfde mocht zijn als het werkadres, vielen veel rijscholen tussen wal en schip.