BOVAG stopt met faillissementsgarantie voor rijscholen

BOVAG heeft besloten te stoppen met de faillissementsgarantie voor rijscholen. De inleg van 0,75 euro per leerling bleek niet voldoende voor BOVAG om de faillissementsgarantie in de stand te houden. Na meldingen van onvoldoende dekking onderzocht BOVAG alternatieven. Verhoging van de inleg bleek te enige mogelijkheid om de garantie in stand te houden. Hiervoor bleek echter te weinig draagvlak te zijn.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

BOVAG: ”Zoals in de afgelopen jaren al vaker gemeld, is de inleg van 0,75 euro per leerling niet afdoende om de faillissementsgarantie in de lucht te houden en er blijkt onvoldoende draagvlak onder de BOVAG-rijscholen om de inleg te verhogen naar de noodzakelijke 7,50 euro, zo is BOVAG in een rondgang onder leden vorig jaar gebleken.” Bovemij en BOVAG geven aan sinds de eerste meldingen over onvoldoende dekking meerdere toekomstbestendige alternatieven uitgebreid te hebben onderzocht en getoetst, maar een forse verhoging van de inleg bleek linksom of rechtsom noodzakelijk.

Ten onder aan eigen succes

De faillissementsgarantie rijscholen bestond sinds 2010 en was bedoeld om BOVAG-rijscholen meer onderscheidend vermogen te geven in een overvolle markt, waar faillissementen aan de orde van de dag zijn. De betrouwbaarheid van BOVAG werd zo vertaald naar een geruststelling voor ouders en leerlingen. BOVAG: ”De regeling heeft zich in de afgelopen jaren bewezen, maar is ook ten onder gegaan aan het eigen succes. In de afgelopen jaren is substantieel meer uitgekeerd dan aan inkomsten is ontvangen. BOVAG en Bovemij hebben de kosten van deze extra uitkeringen voor hun rekening genomen.”

Tot eind van het jaar

Tot en met eind 2019 kunnen leerlingen aangemeld worden voor de faillissementsregeling. Daarna stopt de inning. Claims kunnen ingediend worden tot en met 31-12-2020.